mandag den 6. december 2010

Skal mit barn i vuggestue?

Vuggestue eller ej - det er et stort spørgsmål i mange danske småbørnsfamilier. argumenterne for en vuggestue er blandt andet større fleksibilitet og længere åbningstider - det er godt for hverdagen og forældrenes karrierer.

Men der nu også en række grunde til at du skal overveje vuggestuen en ekstra gang.

Ulemper ved en vuggestue
I en vuggestue er mange børn, det betyder blandt andet større smitterisiko og langt mere støj. De store børn kan virke meget skræmmende for en lille baby, der starter livet i en stor integreret institution. Det lille barn bliver utrygt og riskere at blive skadet følelsesmæssigt, hvulket ee uheldigt så tidligt i barnets udvikling.

Eksperter er begyndt at fraråde forældrene at sende deres børn i vuggestue, det skyldes at man er blevet opmærksom på en række forhold i de senere år, der sætter vuggestuerne i et dårligt lys.

Børn burde i princippet ikke forlade mor og far før de er 24 måneder gamle, det er desværre en umulighed i de fleste moderne familier, hvor både mor og far er arbejdsmarkedet. Men en vuggestue gør ikke situationen bedre for barnet, da det ikke muligt at give barnet den fornødne opmærksomhed, resultatet er børn der ikke gennemgår den normale følelsesmæssige udvikling.

De travle folældre bør hellere vælge en dagpleje, da det næst efter mor og far, er det tætteste man kommer på den helt nære kontakt med en voksen. I dagplejen er heller ikke samme støjniveau, og børnene er færre og ikke ældre end 3 årsalderen.

0 comments:

Send en kommentar