tirsdag den 24. august 2010

Motion under graviditeten

Motion under din graviditet har mange fordele, så længe det sker på en fornuftig vis og uden at overdrive. Du skal dog ikke foretage maraton- eller elitetræning mens du er gravid, da du risikere en spontan abort hvis du overanstrenge kroppen.

Hvis du har fulgt et motionsprogram før din graviditet, så bør det være muligt for dig, at fortsætte med at følge de samme træningsrutiner, med et par små ændringer.
Har du ikke motioneret regelmæssigt før graviditeten, så anbefales det at starte langsomt op, og stille og roligt træne dig til en bedre form.

 Hvad er fordelene ved motion under graviditeten?
  • Reducerer risikoen for strækmærker
  • Holder din vægten nede
  • Forbedrer din vejrtrækning, gør fødslen nemmere
  • Du føler dig bedre tilpas under din graviditet
  • Du sover bedre og mere roligt om natten
  • En veltrænet krop vil lette fødslen
  • Du vil genvinde din form fra før fødslen meget hurtigere

Hvilke øvelser er bedst under graviditet?

Svømning
Svømning er en af de bedste former for motion under graviditeten. Svømning støtter og giver din krop opdrift, hvilket giver mindre belastning for din krop.
Svømning er nænsom motion, som du kan begynde på hvilket som helst tidspunkt under graviditeten. Bare vær sikker på at du ikke at overanstrenge dig!

Cykling
Vær forsigtig med cykling under din graviditet, falder du uheldigt kan ende med at skade både dig selv og din baby. BabyLine anbefaler at du køber en stationær motionscykel i stedet, det er langt bedre for jeres begges sikkerhed.

Ridning
Generelt kan det ikke anbefales at dyrke ridning under din graviditet, du kan meget nemt risikere at miste dit ufødte barn. Heste er store dyr som generelt er rolige og behagelige, du bør dog kraftigt overveje om du overhovedet bør opholde dig tæt på heste under graviditeten, da de kan komme til at klemme dig.

Gåture
Du kan lange ture i et fornuftigt tempo, mens du er gravid, det er godt for kroppen. Gåture kan også være et godt tidspunkt for dig og din partner til, at få til at tilbringe noget tid sammen, mens motion og frisk luft vil gøre at I begge får det bedre. Du vil sandsynligvis opleve, at du reducerer dit tempo efterhånden som din graviditet skrider frem.

Uanset hvilken motionsform du vælger, at dyrke under din graviditet, skal du sørge for at huske at indtage masser af væske.
Er du i tvivl om du bør dyrke en bestemt motionsform, så spørg din jordemoder eller egen læge.

0 comments:

Send en kommentar