tirsdag den 24. august 2010

Er det sikkert at dyrke yoga under graviditeten?

Yoga kan være meget gavnligt for gravide kvinder - det hjælper dig med at indånde og slappe af, hvilket igen kan hjælpe dig med at klare den fysiske belastning af graviditeten, fødslen og barsel.
Yoga beroliger både krop og sind, som giver fysisk og psykisk ro i din krop, hvilket giver bedre velvære under graviditet.
En yoga klasse for vordende mødre er også en god måde, at møde andre kommende mødre på. Du vil få meget ud af, at dele jeres fælles oplevelser med graviditeten..

Du skal tage et par forholdsregler når du vil dyrke yoga for gravide:


  • Hvis du deltager regelmæssigt i en yoga klasse, som ikke er tilrettet specifikt til gravide. Fortæl yoga instruktøren, at du er gravid og hvilket trimester du er i.
  • Undgå at strække ryggen under yoga efter det første trimester - det kan reducere blodtilførslen til livmoderen.
  • Undgå stillinger, der strækker musklerne for meget, især mavemusklerne. Du er mere udsatte for belastninger, stræk, vrid, og andre skader lige nu, fordi hormonet relaxin frigives under graviditeten, som gør det muligt for livmoderen at udvide sig. Men relaxin giver også blødere bindevæv i musklerne, så du er mere udsat under graviditeten.
  • Fra det andet trimester - når din tyngdepunkt virkelig begynder at flytte sig – skal du passe på med de stående øvelser. Sørg for at have noget at holde fast i, da et eventuelt fald hvor du mister balancen, vil kunne skade både dig og dit ufødte barn.
  • Undgå ”varmt” yoga - der foregår i et overophedet rum. Overophedning indebærer en sundhedsfare for det voksende foster, ligesom du heller må opholde dig i en sauna!
  • Lyt omhyggeligt til din krop. Hvis du føler ubehag, så stop med det samme. Du bør tilpasse din yoga træning til den fase din krop befinder sig i. En god yoga instruktør kan hjælpe dig med at tilpasse din yoga, så den passer til den fase af graviditeten du er i.

0 comments:

Send en kommentar