onsdag den 25. august 2010

Må en gravid drikke kaffe?

I følge forskere har gravide kvinder der indtager koffein, en større risiko for at føde en undervægtig baby, også selvom de måske kun drikker en enkelt kop kaffe om dagen.

Forskningen skelner ikke mellem forskellige typer af koffein, da problemerne er de samme uanset om koffeinen stammer fra te, cola, chokolade eller medicin. Koffein kan resultere i en langsommere fostervækst, og tilhørende lavere fødselsvægt.

Resultaterne i den seneste forskning giver en indikation af mængden af koffein, som normal en person kan tåle at indtage dagligt uden at det påvirker sundheden, hvilket især er vigtigt når man er gravid og har ansvaret for et lille foster i maven.

Amerikanske forskere har påvist, at gravide kvinder, der drikker to eller flere kopper kaffe om dagen, har dobbelt så stor risiko for at få en spontan abort, som de kvinder der helt undgår koffein.

Kvinder der drak 1-2 kopper kaffe om dagen, eller mellem 100-199 mg koffein, havde en 20% øget risiko for at få en baby med lav fødselsvægt. Dette blev sammenlignet med kvinder, der indtog mindre end 100 mg koffein dagligt.

Børn der er født undervægtige er mere tilbøjelige til at udvikle en række sundhedsmæssige betingelser, når de bliver ældre, herunder forhøjet blodtryk, diabetes og hjerteproblemer.

Du kan se et amerikansk TV-indslag herunder, omkring effekten af koffein under graviditeten.

0 comments:

Send en kommentar