onsdag den 3. august 2011

Undgå disse fødevarer: Kødpølse

Når man som kvinde mærker det dyrebare liv i maven, så vil man naturligvis være tilbageholdende med alt der kan skade det lille foster. Det er ikke ligegyldigt hvad man spiser når man er gravid, vi vil for alt i verden undgå at skade vores ufødte barn ved at spise forkert.
Babyline beskriver i denne korte artikel serie en række fødevarer du skal undgå under graviditeten.
Bemærk - at som alt andet, så er der hele tiden ny information om fødevarer. Så du skal ikke betragte listen som endegyldigt, men som fingerregel alligevel prøve at minimere indtaget af de beskrevne fødevarer – hellere være på den sikre side!

SE: DISSE FØDEVARER SKAL DU UNDGÅ SOM GRAVID


Skinkebov og kødpølse
--> Fordi det er et forarbejdet kød, kan pølser i sjældne tilfælde indeholde listeria bakterier. Alle mennesker kan blive påvirket af bakterier, men gravide kvinder har i forvejen nedsat immunforsvar og er mere modtagelige over for virkningerne af bakterier.

Gravide kvinder er mere tilbøjelige til at udvikle en alvorlig sygdom kaldet listeriose, som kan være dødelig eller føre til abort eller dødfødsel i andet og tredje trimester.

Det forarbejdede køde indeholder også natrium nitrit som konserveringsmiddel, som er blevet identificeret som et kræftfremkaldende stof og kan være forbundet med en øget risiko for hjerne tumorer hos fostret.
Mere information: Statens Seruminstitut

Hvad skal du spise i stedet
--> Forarbejdet kød kan være svært at undgå, da mange storkøkkener og kantiner bruger det i mange retter, så har du mistanke om, at det er anvendt så tag noget andet fra buffeten.
Der nogle kvinder som med succes har spist tofu i stedet for skinke, da det har en konsistens der er dejligt røget og som minder en anelse om kødpølsens.

0 comments:

Send en kommentar