mandag den 13. september 2010

Uge 26 i graviditeten: Baby's øjne åbnes

Dit barns øjne - som har været lukket de første par måneder - begynder at åbne sig i uge 26. Dit barns hjerne aktivitet er også begyndt at blive højere i dette stadie i fosterudviklingen, hvilket betyder, at din lille baby ikke kun hører lyde, men nu også reagerer på dem.


Da baby begynder at kunne registrer sanseindtryk fra uge 26 i graviditeten, er det en god ide, at stimulere barnet.
Hvis både mor og far sørger for at snakke til den gravide mave, eller synger en lille sang for baby, så vil spædbarnet ved fødslen nemmere finde tryghed hos begge sine forældre. Opfordrer også gerne større søskende, til at tale til maven, dette tjener to formål. De større søskende kan sætte ord på forventnings glæde, og baby lærer sine søskendes stemmer at kende.


Når baby åbner øjnene i graviditetens uge 26, vil babyen jo selvfølgelig være i stand til, at se hvad der sker omkring sig. Livmoderens lille hule er ikke verdens mest spændende omgivelser, derfor kan du lyse med en svag lommelygte på maven, måske sparker babyen igen. Husk at du kun skal gøre ovenstående med en svag lommelygte, da du jo ikke ønsker at forskrække den lille prins eller prinsesse.

Iris, den farvede del af øjet, har stadig ikke meget pigmentering (det sker først i løbet af den næste måned eller to), så barnets øjenfarve dannes altså først senere.
Selv når barnet bliver født, kan du ikke regne med at øjenfarven er permanent, og de fleste danske børn fødes faktisk med en mørkeblå øjennuance.

Først når barnet er omkring 5-6 måneder gammelt, kan I være sikre på den endelige øjenfarve.

I uge 26 er babyens højden 22-23 cm og vægten omkring 900 gram, og med den fart som babyen vokser med, vil livmoderen snart begynde at føles trang. Men selvom pladsforholdene er små, så er der stadig masser af plads til at dit barn kan vokse, der bliver blot mindre plads til kolbøtter.

0 comments:

Send en kommentar