torsdag den 29. april 2010

Hvordan beskytter du baby fra solen

Nyttige oplysninger om valg og brug af solcreme, sol lotion og beskyttelse af din baby mod solen.

Det er bedst at undgå at udsætte dit barn for den barske middagssol, faktisk bør du holde din baby i skyggen fra klokken 11:00 til 15:00, da solen er stærkeste på dette tidspunkt. Har du ikke mulighed for at holde babyen ude af solen, bør du i stedet sørge for at dække din baby op med køligt løstsiddende tøj, en solhat/bøllehat og en god solcreme. En kvalitets solcreme indeholder ikke parabener eller parfume!

Babyer har meget tyndere hud end voksne, og er langt mere udsatte og modtagelige for solens skader. De fleste solcreme producenter har produkter specielt rettet mod babyer med høj faktor. Faktisk kan du også få økologisk baby solcreme og cremer til særlig følsom hud til fx allergikere.

Når du vælger en solcreme til din baby, bør du vælge en, der beskytter både mod UVA- og UVB-stråler, hvilket beskytte dit barns hud fra overfladiske forbrændinger og dybere hudskader, som forårsages solens stærke ultraviolete stråler.Solcremer er kategoriseret efter deres sol faktor, hvilket definerer den tid, barnet kan blive udsat for direkte sollys når solcremen er påsmurt. Med en faktor 15 vil barnet i teorien kunne opholde sig 15 gange længere tid i solen, end det ville kunne uden sol cremen.
Solfaktoren er dog kun en vejledning for beskyttelsesniveauet, en række faktorer spiller ind, herunder hudtype (lyse mennesker er mere udsatte), mængden af solcreme du bruger, og hvor hyppigt du bruger solcremen.

Hvis du er i tvivl som hvilken faktor du skal bruge, så husk altid at jo højere sol faktor jo bedre er din baby beskyttet.
På en almindelig dag, anbefales det at du bruger mindst faktor 20+ på din baby, men hvis baby vil sandsynligvis blive eksponeret for solen i længere perioder, bør du bruge en højere faktor og påføre løbende. Det er muligt at købe op til ca. faktor 60.

Du bør anvende solcreamen mellem 15-30 minutter før du tager dit barn udenfor og påfører igen mindst hver anden time, og hver gang barnet har været i vandet (også ved vandfaste). Du skal også sørge for, at du dækker spidser ører, indresiden af hænder og fødder, da disse er nemme steder at gå glip af.

Det er vigtigt at solcream selvom du ikke synes, det er meget varmt - solens stråler kan stadig komme gennem skyerne og brænde dit barns hud. Tjek altid TV2 vejrets udsigt for UV strålerne, det er en god indikator for hvor forsigtig du skal være. Og endelig... vær altid på den sikre side, hellere påfører solcreame en gang for meget

0 comments:

Send en kommentar