onsdag den 15. september 2010

Se om du er gravid - de første graviditetstegn

Tror du at du er gravid, og spekulerer på, hvad de mest almindelige tegn på graviditet er. Så har vi samlet dem for dig her. Vi har inkluderet alle de normale graviditetssymptomer samt nogle af de mindre almindelige graviditetstegn.
Husk at vores guide til tegn på graviditet kan hjælpe dig at afgøre om du er gravid, men du skal stadig forbi din læge for at få bekræftet din graviditet.

De første graviditetstegn – de hyppigste


Ingen menstruation
Selv om det ikke er et endegyldigt bevis, så er udeblevet menstruation en god indikator for graviditet. Den manglende menstruation, er som regel det første der starter tankerne om at du måske er gravid

Træthed og søvnighed
For mange kvinder er træthed det første symptom på graviditet. Hvis du pludselig synes at du behøver en eftermiddagslur, så er du måske blevet gravid.

Forandrede bryster
Sammen med træthed og ændrede bryster blandt de første tegn på graviditet. Brysterne bliver mere fyldige og ømme, de bliver også mere følsomme over berøring fra din partner.

Kvalme og opkastning
Kvalme og opkastning, også kendt som morgenkvalme, er et symptom på graviditet. Ikke alle kvinder oplever morgenkvalme og morgenkvalmen forekommer normalt ikke før 2-4 uger efter du skulle have din normale menstruations periode. Morgenkvalmen forsvinder for de fleste i løbet af andet trimester.

Hyppig vandladning
Når du bliver gravid, vil din blodvolumen stige og nyrerne vokser en anelse i størrelse. Disse faktorer kan føre til en stigende trang til vandladning.
Oppustet og uro i maveregionen
Tro det eller ej, men for mange kvinder ligner symptomerne på graviditet faktisk symptomerne på PMS (præ-menstruel). Hvis du oplever PMS symptomer er du ikke nødvendigvis gravid. Nogle kvinder vil også opleve diarré eller forstoppelse under graviditet

Humørsvingninger og irritabilitet
Hormonelle forandringer kombineret med træthed, kan forårsage humørsvingninger og irritabilitet. Hvis du føler dig generelt utilpas, kan dette være et tegn på graviditet. Husk dog, at utilpashed også et tegn på PMS.

Andre almindelige tegn på graviditet omfatter en stigning i vaginalsekret. Had eller forkærlighed for bestemte fødevarer eller lugter, vægtøgning, og forstoppelse.

Mindre almindelige tegn på graviditet

Plet blødning
Det anslås, at tyve procent af kvinderne vil opleve blødning når det befrugtede æg sætter sig fast i livmoderen. Plet blødningen er typisk lys i farven og forekommer generelt 6-10 fra ægløsning.

Hovedpine
For de kvinder, der ofte lider af hovedpine, vil graviditeten som regel nedsætte hyppigheden af hovedpine. Andre vil dog, opleve en markant stigning af hovedpine under graviditeten.

0 comments:

Send en kommentar