søndag den 19. september 2010

Lev sundt og få en sund baby

Du ønsker naturligvis at købe produkter der ikke giver dit barn allergi, men det er svært at vide hvad du skal kigge efter. Er produktet du har købt i overensstemmelse med miljø- og sundhedsmæssige retningslinjer, eller er produktet potentielt farligt for dit barn?

Kig efter svanemærket eller EU-bladet
Når du køber nye varer til din baby, er det altid en god retnningslinje at kigge efter de officielt anerkendte Svanemærket og EU-bladet, da de er din garanti for at der ikke forekommer allergifremkaldende stoffer i produktet.Særligt vigtigt for den gravide eller nybagte morMoren skal tænke over hvad hun selv spiser, da alt hun indtager kommer ned i maven på det lille barn.
Undgå helt kemiske stoffer i parfume og makeup produkter, da de er under stærk mistanke for at kunne skade dit ufødte og spæde barn. Stofferne vil blive overført til barnet enten via blodet i navlestrengen, eller gennem modermælken til den nyfødte.

Undgå:
 • Tobak og alkohol. De kan skade barnets udvikling og du risikere at barnet fødes med en hjerneskade
 • Kemiske stoffer
 • Hormonforstyrende stoffer

Råd til hvad du skal spise som gravid eller nybagt mor

Spis godt og spis kvalitet
 • Spis kvalitetsprodukter, gerne økologiske
 • Spis masser af fisk, især de fede fisk indeholder mange af de gode flerumættede fedtsyrer
 • Du bør ikke spise mere end 100gram rovfisk om ugen, da rovfisk er havets skraldemænd, de spiser andre fisk og ophober flere tungmetaller.
  Det vigtigste råd er dog, husk at spise fisk og husk at varierer mellem de forskellige fiske arter
 • Spis masser af frugt og grønt, men undgå at spise sprøjtede produkter. Især er mange af de udenlandske producenter slemme til at sprøjte deres frugt og grønt, hvor forbruget af sprøjtemidler er mindre i Danmark.
  LÆS OGSÅ: Disse produkter bør du altid købe økologisk.
  HUSK dog altid at skylle al frugt og grønt grundigt inden du spiser det, så kan du minimere indholdet af usunde sprøjterester. Der vil dog nogen gange sidde rester i skrællen, der er nogle produkter er bedre som økologiske.

0 comments:

Send en kommentar